Jeugdherberg van Bouillon

Vanaf 17.00 p. nacht

De Jeugdherberg van Bouillon torent uit boven de stad en het befaamde middeleeuwse kasteel. Hij beschikt zonder twijfel over het mooiste panorama van alle Waalse Jeugdherbergen.

Door zijn uitstekende ligging in de nabijheid van een klein stadje en in een rustige landelijke omgeving is deze herberg een ideale uitvalsbasis voor een trektocht, een kajaktrip op de Semois of een rustig en gezellig weekend met zijn tweetjes, het gezin of vrienden.

De herberg biedt eveneens een verblijf aan in huisjes, die zich in de onmiddellijke omgeving van het hoofdgebouw bevinden en volledig zijn uitgerust voor groepen die meer onafhankelijkheid willen. U geniet er dezelfde faciliteiten, zoals toegang tot de bar of de mogelijkheid om uw maaltijden te reserveren.

Profiteer dus ten volle van uw verblijf in het land van Godfried van Bouillon !

De Jeugdherberg van Bouillon biedt talrijke verblijven voor groepen aan met of zonder activiteiten. Kom met vrienden, met het gezin of in schoolverband genieten van een verblijf in een aangename, jeugdige en gezellige sfeer!

De verblijven in groep in de Jeugdbergen bieden de kans om nieuwe culturen te ontdekken, deel te nemen aan talrijke activiteiten en een bezoek te brengen aan een reeks toeristische bezienswaardigheden.

In de Jeugdherberg van Bouillon kunt u gebruik maken van:

U kunt kiezen voor een groepsverblijf met of zonder activiteiten.

De verblijven met activiteiten zijn doorgaans bestemd voor schoolgroepen, maar eender welke andere groep kan ons vragen om te mogen deelnemen aan door ons opgezette activiteiten.

Verblijven met activiteiten: prima voor scholen!

Onze activiteitenprogramma's worden uitgewerkt door een pedagogisch team en professionele animatoren. Dit gebeurt in overleg met de verantwoordelijke van uw groep en onze animatoren.

In de brochure over onze verblijven met activiteiten in alle jeugdherbergen vindt u voor elk programma de titels en pagina's terug die verwijzen naar de eindtermen en de vereiste kennis, officiële documenten van de scholen van de Federatie Wallonië-Brussel.

Onze pedagogische adviseur is de contactpersoon bij uitstek als u vragen heeft over de verblijven met activiteiten. U kunt echter ook rechtstreeks contact opnemen met het animatieteam van de jeugdherberg.

Download hiernaast de lijst van de activiteiten in de Jeugdherberg van Bouillon.

Uw contactpersoon:

Julie Parmentier
Pedagogisch adviseur
jpa@lesaubergesdejeunesse.be
0032 (0)2 226 05 16

 

Auberge de Jeunesse de Bouillon
Route du Christ, 16
6830 BOUILLON
0032 (0)61 46 81 37
bouillon@lesaubergesdejeunesse.be

Sluitingsdata 2018

07/01 --> 02/02

De receptie is geopend van 8u tot 12u en van 17u tot 22u30 op woensdag, tijdens weekends en op feestdagen. De andere dagen van de week is de receptie zonder onderbreking geopend van 8u tot 22u30.

Toegang

  • E411 Brussel-Arlon, afrit 24 (Transinne)
  • N4 richting Bouillon
  • Libramont station + bus 8
  • GR14, AE-Semois
  • RV2, RV7/LF7

Nos Auberges de Jeunesse sont conviviales et l’atmosphère y est détendue. Mais peut-être préférez-vous une totale autonomie et/ou davantage d’intimité ?

Dans ce cas, vous préférerez sans doute, avec votre famille ou vos amis, loger dans un gîte ; ce que nous offrons !

En effet, l’Auberge de Jeunesse de Bouillon dispose de 3 gîtes à quelques dizaines de mètres de l’établissement principal :

 

Gîte de 20 personnes

Gîte de 8 personnes (2)

Prix 

à partir de 270 € / nuit

à partir de 120€ / nuit

Petit déjeuner (non compris)

5.60€ / pers 5.60€ / pers

Equipement

Chambres de 4 personnes

4

1

Chambres de 2 personnes

2

2

Douches

4

1

W.C.

4

2

Cuisine équipée

Oui

Oui

Salon avec télévision

Oui

Oui

Wi-Fi gratuit

Oui

Oui

 

Les repas et petits déjeuners (non-compris dans la location) peuvent se prendre à l’Auberge de Jeunesse de Bouillon avoisinante.

Pour plus d’informations, vous pouvez directement contacter l’Auberge de Jeunesse de Bouillon qui pourra vous fournir tous les détails nécessaires ainsi qu’un devis.

Par téléphone au 032 (0)61 46 81 37 ou via mail au bouillon@lesaubergesdejeunesse.be

Infrastructuur
Tarifs Repas pour GROUPES 
Leeftijd -12 jaar +12 jaar
Picknick (om mee te nemen) 5,90 € 7,20 €
​Dagschotel ​7,10 € 8,60€​
​3-gangen menu ​10,30€ 12,90€​
Avantages pour MEMBRES