Jeugdherberg van Bergen

Vanaf 19.00 p. nacht

De Jeugdherberg van Bergen is gelegen op een uitzonderlijke locatie in het hartje van de stad: hij bevindt zich onder het Belfort, op een honderdtal meter van de Grote Markt.

Deze moderne herberg ligt dicht bij alle faciliteiten, zoals het station en de handelszaken, en neemt deel aan de grote evenementen van de stad, zoals de befaamde Doudou, een eeuwenoud traditioneel volksfeest.

De Jeugdherberg van Bergen vormt de ideale uitvalsbasis om de streek te verkennen en een bezoek te brengen aan Pairi Daiza, het PASS, de scheepsliften, enz.

De Jeugdherberg van Bergen biedt talrijke verblijven voor groepen aan met of zonder activiteiten. Kom met vrienden, met het gezin of in schoolverband genieten van een verblijf in een aangename, jeugdige en gezellige sfeer!

De verblijven in groep in de jeugdbergen bieden de kans om nieuwe culturen te ontdekken, deel te nemen aan talrijke activiteiten en een bezoek te brengen aan een reeks toeristische bezienswaardigheden.

In de Jeugdherberg van Bergen kunt u gebruik maken van:

U kunt kiezen voor een groepsverblijf met of zonder activiteiten.

De verblijven met activiteiten zijn doorgaans bestemd voor schoolgroepen, maar eender welke andere groep kan ons vragen om te mogen deelnemen aan door ons opgezette activiteiten.

Verblijven met activiteiten: prima voor scholen!

Onze activiteitenprogramma's worden uitgewerkt door een pedagogisch team en professionele animatoren. Dit gebeurt in overleg met de verantwoordelijke van uw groep en onze animatoren.

In de brochure over onze verblijven met activiteiten in alle jeugdherbergen vindt u voor elk programma de titels en pagina's terug die verwijzen naar de eindtermen en de vereiste kennis, officiële documenten van de scholen van de Federatie Wallonië-Brussel.

Onze pedagogische adviseur is de contactpersoon bij uitstek als u vragen heeft over de verblijven met activiteiten. U kunt echter ook rechtstreeks contact opnemen met het animatieteam van de jeugdherberg.

Download hiernaast de lijst van de activiteiten in de Jeugdherberg van Bergen

Uw contactpersoon:

Julie Parmentier
Pedagogisch adviseur
jpa@lesaubergesdejeunesse.be 
0032 (0)2 226 05 16

 

Auberge de Jeunesse de Mons
Rampe du Château, 2
7000 Bergen
0032 (0)65 87 55 70
mons@lesaubergesdejeunesse.be

Sluitingsdata 2018

01/01 --> 12/01

De receptie is geopend van 7u30 tot 22u30.

Toegang

  • E19 of E42, afrit 24
  • Station van Bergen (Mons)
  • GR129
  • RV8, RV38/LF38
Infrastructuur
Tarifs Repas pour GROUPES 
Leeftijd -12 jaar +12 jaar
Picknick (om mee te nemen) 5,90 € 7,20 €
​Dagschotel ​7,10 € 8,60€​
​3-gangen menu ​10,30€ 12,90€​
Informations pour GROUPES
Avantages pour MEMBRES