Jeugdherberg van Doornik

Vanaf 19.00 p. nacht

De Jeugdherberg van Doornik is ideaal gelegen in het hartje van de stad met de 5 klokkentorens. Op 5 minuten wandelen bereikt u de Grote Markt en de beschermde pareltjes die de Unesco tot werelderfgoed heeft uitgeroepen, namelijk het Belfort en de kathedraal. En uiteraard zijn er nog de talrijke winkels en andere plaatsen waar u zich kunt vermaken!

De herberg is ondergebracht in een vroegere muziekacademie (waarvan de 200 jaar oude wandtapijten nog een stille getuige zijn), met daarnaast het Museum voor Schone Kunsten.

De Jeugdherberg van Doornik biedt talrijke verblijven voor groepen aan met of zonder activiteiten. Kom met vrienden, met het gezin of in schoolverband genieten van een verblijf in een aangename, jeugdige en gezellige sfeer!

De verblijven in groep in de jeugdbergen bieden de kans om nieuwe culturen te ontdekken, deel te nemen aan talrijke activiteiten en een bezoek te brengen aan een reeks toeristische bezienswaardigheden.

In de Jeugdherberg van Doornik kunt u gebruik maken van:

U kunt kiezen voor een groepsverblijf met of zonder activiteiten.

De verblijven met activiteiten zijn doorgaans bestemd voor schoolgroepen, maar eender welke andere groep kan ons vragen om te mogen deelnemen aan door ons opgezette activiteiten.

Verblijven met activiteiten: prima voor scholen!

Onze activiteitenprogramma's worden uitgewerkt door een pedagogisch team en professionele animatoren. Dit gebeurt in overleg met de verantwoordelijke van uw groep en onze animatoren.

In de brochure over onze verblijven met activiteiten in alle jeugdherbergen vindt u voor elk programma de titels en pagina's terug die verwijzen naar de eindtermen en de vereiste kennis, officiële documenten van de scholen van de Federatie Wallonië-Brussel.

Onze pedagogische adviseur is de contactpersoon bij uitstek als u vragen heeft over de verblijven met activiteiten. U kunt echter ook rechtstreeks contact opnemen met het animatieteam van de jeugdherberg.

Download hiernaast de lijst van de activiteiten in de Jeugdherberg van Doornik.

Uw contactpersoon:

Julie Parmentier
Pedagogisch adviseur
jpa@lesaubergesdejeunesse.be 
0032 (0)2 226 05 16

 

Auberge de Jeunesse de Tournai
Rue Saint-Martin, 64
7500 Doornik
0032 (0)69 21 61 36
tournai@lesaubergesdejeunesse.be

Sluitingsdata 2018

07/01 --> 19/01

De receptie is geopend van Maandag tot Zaterdag van 8u tot 23u en op Zondag van 8u tot 12u en van 16u tot 23u. Vanaf 1 November, gesloten op 23u.

Toegang

  • E19, E42, A8
  • Station van Doornik (Tournai)
  • GR123
  • RV8, RV60
Infrastructuur
Tarifs Repas pour GROUPES 
Leeftijd -12 jaar +12 jaar
Picknick (om mee te nemen) 5,90 € 7,20 €
​Dagschotel ​7,10 € 8,60€​
​3-gangen menu ​10,30€ 12,90€​
Informations pour GROUPES
Avantages pour MEMBRES