Breng een Carbon-free nacht door in de herberg! #GreenTravel

Dankzij Myclimate projecten, blijf in het hostel en help de planeet te beschermen!

Het doel van Myclimate: het compenseren van de CO2-uitstoot en het zijn van een partner in klimaatbescherming, zowel lokaal als wereldwijd. Met hun advies, opleiding en koolstofcompensatieprojecten willen ze samen met u de toekomst van onze planeet voorbereiden.

Hoe werkt het?

Deze koolstofcompensatie is georganiseerd in 3 eenvoudige stappen:

 • Myclimate heeft de compensatie voor een zero-carbon overnachting in een jeugdherberg berekend op basis van onze CO2-uitstoot in 2019 (d.w.z. 0,25 €). 
 • U brengt een nacht door in de herberg en beslist om er een beetje meerprijs van 0,25€ aan toe te voegen. 
 • Het geld wordt gedoneerd aan een Myclimate project.

>> Voor slechts € 0,25 extra kunt u een koolstofvrije nacht doorbrengen in een van onze hostels voor het welzijn van de planeet!

Hoe voeg ik deze aanvulling toe?

 • Door te boeken op onze site: U hoeft alleen maar het vakje "Compensatie van CO₂ gegenereerd door mijn verblijf bij MYCLIMATE" aan te vinken wanneer u boekt. 
 • Live (ter plaatse, per telefoon, per e-mail): U hoeft alleen maar aan de herberg te vragen om de Myclimate compensatie toe te voegen aan uw totaal. 
 • Door te hebben geboekt via een ander platform (Booking, Hostelworld,...): Je hoeft het alleen maar te vragen tijdens het inchecken.

Daarnaast DOUBLEEN we dit bedrag om te investeren in onze duurzame projecten!

Jeugdherbergen zetten zich in voor de bescherming van het milieu! 

>> Voor elke Zero Carbon nacht zullen we ook 0,25€ investeren in onze groene projecten. 

Hier zijn twee projecten die we al hebben afgerond:

 • De ecologische vijver

Wij bieden schoolgroepen die in de jeugdherberg van Malmedy verblijven de mogelijkheid om deel te nemen aan activiteiten "het ontdekken van de fauna en flora van de regio". Het is een perfecte plek om ons publiek bewust te maken van de milieuproblematiek en om de inheemse fauna en flora te promoten. Ze worden begeleid door een animator die is opgeleid in de tuinbouw en als natuurgids. 

 • De zonnepanelen

Om een nog groener verblijf te kunnen bieden, zijn er zonnepanelen geïnstalleerd op het dak van de jeugdherberg van Malmedy en Luik. 

Welk Myclimate project?

Myclimate levert met hoogwaardige projecten een concrete bijdrage aan meetbare klimaatbescherming en duurzame ontwikkeling wereldwijd.

De projecten bestrijken een breed scala aan thema's: 

 • Landbeheer en bossen, 
 • Biogas, Biomassa, Water (sanering & economie), 
 • Energie-efficiëntie, hydraulische kracht, efficiënte ovens, 
 • Afvalbeheer en compost, 
 • Zonne- en windenergie, en draagt zo bij aan de totale SDO's (Sustainable Development Goals, vastgesteld door de leden van de Verenigde Naties).

Het project dat wij ondersteunen :

>> Uw geld zal worden geherinvesteerd in een project "Mangrove Restoration and Women's Empowerment".

Het project betrekt de lokale bevolking van een kustregio van Birma bij het herstel van aangetaste mangrove-ecosystemen. Het doel is om gezonde mangrovebossen te creëren die koolstof vasthouden, mensen beschermen tegen natuurrampen en de biodiversiteit in stand houden door bedreigde soorten een kritische habitat te bieden. Tegelijkertijd heeft het project tot doel de middelen van bestaan van de lokale gemeenschappen te diversifiëren en hun welzijn te verbeteren.

Dit project ondersteunt 14 VN-doelstellingen voor duurzame ontwikkeling !

Zonder dit project zou er sprake zijn van een afname van de koolstofvoorraden, verlies van biodiversiteit en een verhoogd risico op natuurrampen als gevolg van orkanen!

Om meer te weten te komen, zie: Mangrove-restauratie en empowerment van vrouwen

Voor meer informatie, zie https://www.myclimate.org/

Delen