Burgertoren - De "Natuur en ecotoerisme" stap

Bouillon, Champlon, Malmedy

Praktische informatie

Wanneer u denkt aan verandering van omgeving, ontkoppeling en het buitenleven, kunt u prachtige groene ruimtes, bossen, uitgestrekte natuurlandschappen visualiseren, en de wens om uw tas in te pakken is geweldig! En je verantwoordelijkheid is ook groot: als je ontsnapt in de natuur, kom je terecht in een omgeving die rijk is aan biodiversiteit die je moet behouden. Ontkoppeling gegarandeerd voor deze fase, maar ook bewustwording...

Van de jeugdherberg van Bouillon

Geocaching " Broom naar ecotoerisme? »

De herberg nodigt u uit om naar buiten te gaan voor geocaching. Het is een soort schattenjacht met een GPS. In het woord geocaching roept "geo" het geografische aspect op, en "caching", de handeling van het verbergen van iets. Het team in de herberg heeft inderdaad dozen op je route verstopt. Het bijzondere van de geocaching die u in het kader van de Citizen Tour wordt aangeboden, is dat deze een reflectie op het toerisme en de impact ervan op de natuur combineert. Bij elke cache vindt u een document dat uw reflectie zal voeden. Is Bouillon op weg naar ecotoerisme? Misschien kunt u deze vraag aan het eind van de wandeling beantwoorden...

Duur: 2u-2u30

Informatie: in de herberg / bouillon@lesaubergesdejeunesse.be / +32 (0)61 46 81 37

Van Champlon Jeugdherberg

Champlon séjour scolaire

Champlon séjour scolaire

Familie-avond bij het vuur

In een bucolische omgeving nodigen wij u uit om te genieten van een gezellig moment onder elkaar bij de open haard. Wij raden u aan een gourmetbroodje te bakken op de sintels, of wat marshmallows te roosteren, comfortabel gewikkeld in een plaid onder de gulle hemel van de zomeravonden. Leef een warm moment met je familie, bevorderlijk voor het oproepen van herinneringen, verhalen en liedjes ... 

U wordt bij aankomst begroet, in de tuin begeleid en vervolgens aan uw lot overgelaten. 

PRIJS: 7 euro per volwassene en 5 euro per kind (gratis voor kinderen onder de 3 jaar) - deze prijs is inclusief hout, brooddeeg en chocolade, een pakje marshmallows.

Plaids zijn beschikbaar op aanvraag.  

Kleine bar tot uw beschikking (dranken niet inbegrepen in de activiteitsprijs) 

Elke dag, vanaf 19.00 uur

Reservering verplicht: 0474.36.16.29

Adres: 30, Krant - Tenneville 


Gratis bezoek aan de tuin "Rêve de terre" (Droom van de aarde)

Wij heten u welkom in de tuin voor een speels en interactief bezoek. Door het beantwoorden van vragen en het uitvoeren van verschillende kleine opdrachten (bijvoorbeeld voor de kinderen, het vinden van 6 verschillende kruiden, het plukken van 3 witte bloemen, het maken van een mannetje van rode vruchten, ... en voor de volwassenen, naturalistische en observatievragen). U zult het genoegen hebben om u onder te dompelen in het betoverde universum van een Ardense permacole-tuin en een beetje wild ...    

https://fr-fr.facebook.com/pg/...

PRIJS: 4 euro per volwassene en 2 euro per kind (gratis voor kinderen jonger dan 3 jaar) 

Toegankelijk in het weekend en op weekdagen na 16.00 uur.

Reservering verplicht: 0474.36.16.29 

Adres: 30, Dagboek - Tenneville  


Natuurwandeling met Nicolas, een gepassioneerde privégids en natuurliefhebber 

Thema: natuur, biodiversiteit en ontdekking van diersporen

"Elke wandeling, elke groep, elke ontmoeting is uniek. Gepassioneerd en wanhopig verliefd op de complexiteit van de georganiseerde chaos van Moeder Natuur, weet ik me aan te passen aan elk soort publiek om het bewustzijn te verhogen, om nieuwe en oude wegen van reflectie aan te bieden of te openen.  Het hangt ook af van het seizoen, het weer en de wildactiviteiten. Als u zich wilt ontspannen, zal ik u laten lachen met verschillende anekdotes over de gewoontes van dieren of planten. Als u op zoek bent naar onderwijs, zullen we het hebben over voedselketens, eetbare wilde planten, dierensporen en de onderlinge afhankelijkheid van het leven boven en onder de grond. Misschien zelfs over de nakomelingen van de kip van de tyrannosaurus... En last but not least, een beetje therapie, simpelweg omdat we ons minder alleen voelen als we ons realiseren dat we deel uitmaken van een geheel. "Nicolas

Publiek: alle doelgroepen (de gids is aangepast aan de leeftijd)

Prijs: 90€ voor de wandeling met de gids, ongeacht het aantal deelnemers.

Duur van de wandeling: 3 uur Reservering met de gids: 0494 25 20 55

Chèvrerie du moulin du Wez (geitenboerderij)

Bezoek van een lokale en biologische producent: biologische geitenfokkerij, kaasmakerij en biologische tuinbouw, boerderijwinkel met lokale producten.

GRATIS zelfstudie (rondleiding op de geitenboerderij, kleine winkel die ter plaatse gemaakte producten verkoopt (kaas en groenten))

Adres: Mierchamps, 14 tot 6980 La Roche-en-Ardenne

Informatie: https://www.facebook.com/chevr... 0474 84 98 56

Van Malmedy Youth Hostel

Ontdek de Hoge Venen op een andere manier... op een all-terrain scooter!

Dit is een origineel en nieuw concept voorgesteld door de Malmedy Youth Hostel, die een natuurwandeling op een all-terrain scooter aanbiedt.

Vanaf het Signal de Botrange voert de uitsluitend bergafwaartse koers, van ongeveer 15 km, u langs het water. Van de veengronden op de top van België tot de diepe valleien van de Ardennen, deze twee uur van activiteit bieden een mozaïek van landschappen en biotopen die uw 5 zintuigen zeker zullen prikkelen.

Altijd onder begeleiding van de gidsen van de herberg, deze activiteit is voor wandelaars van 10 tot 99 jaar oud voor groepen van 6 tot 12 personen.

Publiek: vanaf 10 jaar (min. 1.40m)

Groep van minimaal 6 pers. - max. 12 pers. 

Duur: 2 uur afdaling

PRIJS: 25 EUR/pers.

Reservering verplicht in de jeugdherberg ten minste 7 dagen van tevoren.

Informatie: in de herberg / malmedy@lesaubergesdejeunesse.be / +32 (0)80 33 83 86

Sity Trail: een natuurwandeling in autonomie

Deze wandeling leert u meer over de bijzonderheden van het plateau van de Hoge Venen. Geschiedenis, landschappen en flora staan op het programma van deze makkelijke wandeling.

Duur: 6 km (1u30-2u)

GRATIS

Informatie: in de herberg / malmedy@lesaubergesdejeunesse.be / +32 (0)80 33 83 86

Railbike van de Hoge Venen 

Vanaf Leykaul kan u via het 7 km oude oude spoor van de « Vennbahn » prachtige landschappen ontdekken en een dynamische avontuur beleven in de volle natuur van het beschermde gebied van de Hoge Venen. Terugreis van 7 km (Totaal 14km).

De railbikes bieden plaats voor 2 tot 4 personen of 3 kinderen onder de 10 en 2 volwassenen.

PRIJS: 32 EUR voor 1 treinfiets (op 1 treinfiets: 2 tot 4 personen of 2 volwassenen en 3 kinderen jonger dan 10 jaar)

Duur: 2 uur

Informatie: https://www.railbike.be/ +32 (0)80 68 58 90

Bos- en Watermuseum

Het museum presenteert grondwater en thermale baden, bos en bosbouw, rivieren en

de venen, regionale geschiedenis en legendes, nachtdieren,... De kamers zijn verdeeld per onderwerp of per natuurlijke habitat in relatie tot de fauna en flora die ze bevolken en de activiteiten die

de man leidt er naartoe.

Het Bos- en Watermuseum in Spa laat u het evenwicht, de kwetsbaarheid en

Beleef het evenwicht, de kwetsbaarheid, de schoonheid van de ons omringende natuur door de sfeer, de spelletjes en de gewaarwordingen.
Het Bos- en Watermuseum genoemd naar zijn stichter « Pierre Noé » stelt met zijn bijzondere scenografie de natuur van de streek rond Spa en Bérinzenne voor.
Zowel het veen als het bos, maar ook de bronnen, de biologische diversiteit, het mysterie van de trek, het leven van het bos, alles komt aan bod, naast Natuurlijk Mineraal Water en bosbouw.
Prachtige wandtekeningen, opgezette dieren, interactieve modules en een sympathieke uil als mascotte maken het museum … echt gaaf!

de schoonheid van deze natuur die ons omringt ervaren door middel van decors, spelletjes en sensaties. Dankzij fresco's, genaturaliseerde dieren, interactieve modules en een vriendelijke mascotte dompelt het museum u onder in het hart van de natuur in Spa. Wandel door de verschillende kamers om te luisteren naar het gezang van een vogel, het geluid van de waterloop, om wilde dieren te observeren of om de rijkdom van het water van Spa, de bosbouw en onze geschiedenis te ontdekken.

Publiek: alle publieken

Activiteit aanbevolen voor gezinnen met kleine kinderen: een logboek begeleidt hen om op een leuke manier van de ene naar de andere module te gaan.

Duur: 2u30 voor het volledige bezoek. Mogelijkheid om het bezoek te beperken door in elke ruimte bepaalde modules te kiezen.

PRIJS: kinderen, senioren, studenten: 3,5 € / Volwassenen: 5 € / Kinderen jonger dan 6 jaar: gratis

Informatie : Domaine de Bérinzenne - Bérinzenne 4 tot 4900 SPA

087/77.18.38 - musee@berinzenne.be - http://www.berinzenne.be/musee...